Wednesday, June 3, 2009

kopi & pasta bintu yem..best tak?




Bismillahirrahmanirrahim...



Actually malas nak post apa-apa sampai exam habis sehinggakan saya dihidangkan dengan kopi dan pasta di facebook oleh seseorang ni..
Aiyaaa!!!
So delicious maaa even still tak boleh lawan my mama's cook tapi OK la..
Saya rasa semua orang patut rasa kopi dan pasta dia ni espeacially lelaki-lelaki yang wujud atas muka bumi ini..



Rasa sekali mesti nak lagi!!!
Sedapnya sehingga menjilat jari!!!



Kalau tak tu mesti ada something wrong dalam diri sendiri..
Hahaha~
Apa yang aku lalut ni???
Huuurrmm~ ;p






yummy~





Oleh: aisyasalsabila

Jika benar cinta,datangilah dengan cara halal

Jika benar perasaan itu datang,iringilah ia di jalan keredhaaan. Ini Cuma jalanan titian kehidupan. Jangan sesekali dicemar. Perasaan itu suci,fitrah dan mampu membawa ke jalan keredhaan. Kasih sayang adalah bukti kekuasaan Allah. Dilampirkan kasih sayang agar dapat singgah di hati yang bersih lalu mewariskan ketaatan yang tiada tara. Kasih sayang adalah turunan asma Allah.

Jika tidak ingin menanggung risiko,janganlah dimulakan. Janganlah memaniskan mulut dengan seribu janji manis. Kerana perempuan itu sensitive,hatinya halus, dan lemah. Mengharap bimbingan dari kaum pemimpin. Ditunjukkan jalan lantaran emosi yang lebih menguasai. Mereka lemah,tidak mampu berbuat apa-apa jika ada yang cuba menodai,hanya mampu mengharap pelindung dengan hadirnya rijal.Rijal halal,bukan rijal yang mengundang kebahayaan. Bukan rijal yang menghiasi kalimah agama di bibir semata tetapi rijal yang mampu menuntun jiwa halus ini dan bersama mengharung titian kehidupan yang penuh tipu noda. Kerana dengan keluhuran jiwa sang rijal ini, akan mampulah lahir warisan baru.Warisan yang mencintai kebenaran.

Jangan dicemari wanita mukminah. Sekalipun dia bertudung litup, cuba seteguh mungkin menjaga diri dalam kancah pergaulan,dia tetap perempuan. Perempuan yang mempunyai hati,berhak untuk sayang dan menyayangi. Dan adalah satu kepayahan bagi seseorang mukminah itu untuk menentang fitrahnya yang sudah mula melampirkan kenyataan.

Wahai para mukmin, selamatkan para wanita mukminah. Jangan dicemari mereka. Jangan meletak janji jika tidak ingin menepati. Jangan menabur harapan jika lemah untuk menghadapi. Jangan diremukkan lagi hati mereka yang setia menanti bertahun-tahun.Ingatlah pesanan Rasulullah agar tidak menindas kaum yang lemah ini. Jangan mudah benar menuding seribu kesalahan kepada yang tidak berdaya. Kesetiaan mereka hanya Allah yang mampu mentafsir.

Ingat lah ibumu yang juga perempuan,kakakmu,adikmu..
Bayangkan jika mereka ditimpa perkara yang sama. Wahai mukmin, tunjukkan kepahlawanan mu dengan teguh mempertegak kebenaran dan melawan kebatilan. Jika perkara sekecil ini engkau mudah menyerah,bagaimana engkau mahu menegakkan daulah?

Jika benar rijal itu luhur,Allah lah sandaran jiwanya. Bukan keindahan dunia yang memperdaya.





addicted to~





By the way,best tak kopi & pasta bintu yem ni???













Pandai2 la muslimin muslimat sume jg diri..
Saling tolong-mnolong la sesame kite..
Jgnlah anda jd genderist..apakah?
Be neutral..ehee~

Tq bintu yem~






Miss my mama;s cook~
Anak kucing mati lg sekor ='(
Exammmmmmmmmmmmmm~

7 comments:

duha said...

genderist? apekah~

BaLQisRiZa said...

oish..cm sodappp je..
ko buat pastu bg aku rase, boleh??
sbg ganjaran, aku bg past years Q..ahaks
*cm ade je..hahaha*

fArHaNa said...

apakah. ni kawe copy n paste jele... sedap2 ltak nama kawe...kasihan pada tuan penulis yg sebenar huhu.
[tp mmg best pn sbb tu kawe copy]


ish3...sudah2 le tu..kawe x gmor le glemer2 ni.. cukuplah dgn keglemeran yg dah ada skrg ni.xperlu la tambah2 lagi ye. huahhua=p

**glemerkah aku?**

piNkbabybeAr said...

assalamualaikum
All the best in exam.
May all ur beautiful dreams come true (including being with ur loved one =p)
thanks 4 sharing
i'll drop another notes once u write another entry k~
wassalam

3rdmarch said...

Salam~

2 duha~

kalau racist = perkauman

genderist = perjantinaan ;p





2 balqis~

cam xde je..

so,xyah la bg ko rase.. ;p





2 farhana~

tao demo kopi paste je..

xbuang pon name penulis sbenor~

so,xyah kesian..haha.. ;p

apo kono ni jang?

tiba2 kluor psal glemer???

xpham den~ 0_o

***sape xknl anak pakcik yem?***





2 pinkybabybear~

aiyaa..who r u act??? 0_o

thanks 4 da wishes~ *_*

afwan2..hoho~

sharing is caring~

ehee~

melalut dah aku ni..

isk3~

duha said...

saya tau maksudnya..tapi apa kaitan dengan post ni..

3rdmarch said...

oh cik dudu..

saje je nak letak kat situ..

- sʎɐʍ ʎɯ - ƃoןq ʎɯ - sʇɥƃnoɥʇ ʎɯ -

ehee~ ;p ;p ;p

lalala~

jgn mrh ye..

anda terase ke cik dudu???