Monday, June 29, 2009

kopi & pasta babi yang halal?




Bismillahirrahmanirrahim...




Segala puji bagi Sang Pencipta.Badan hambaNYA yang lemah dua hari yang lalu bukan kerana virus H1N1.Cuak dan gelisah hambaNYA ini kerana fikirkan kebarang kalian untuk dijangkiti virus tersebut tetap ada memandangkan hambaNYA ini melalui LCCT yang pernah dilalui pembawa-pembawa virus tersebut.Masa sampai hari tu pun kena isi borang informasi.Dari mana datangnya,pernah demam ke tidak dan soalan-soalan lain berkaitan.Contact pun dia mintak.Siap pasang handycam lagi kat laluan tu.Syukur kepada Sang Pecipta.Mungkin lemah badan macam nak demam tu proses penghapus dosa.Amin~



Hari ni saya tidak keluar ke mana-mana lagi.Sekadar mengadap laptop sepuas-puasnya sampai hati ini puas(ntah bila boleh puasnya) memandangkan baru sekarang dapat online dengan sesuka hati(dengan izinNYA).Malam ni mungkin saya akan menghadiri jemputan kawan-kawan menonton perlawanan futsal.Nak bermain kurang berbakat.Saya lebih prefer padang yang luas.Bagi tempat sempit saya lebih suka bermain basketball.Actually nak post pasal apa yang berlaku baru-baru ni tapi malas lagi nak menaip banyak-banyak.Alang-alang dah jumpa sesuatu yang menarik ketika internetan(baca surfing),saya hidangkan untuk santapan bersama..ehee~(terpengaruh dengan adleen..jangan marah nama anda disebut di sini.. ;p)











Macam Babi



Acap kali
Sampai ke telinga
Makanan
Kosmetik
Ubat-ubatan
Ada babi


Barangkali
Kerana itu
Manusia cukup mudah
Menghulur batang
Menyerah lubang


Manusia sudah jadi babi
Macam babi!








Maaf jika penggunaan bahasanya agak kasar.. (n_n)v












Sedang mkmpulkan kekuatan utk mbace "Pedoman Pendakwah Sepanjang Zaman"

Oleh Syed Qutb..

Mudah2an tkumpul kekuatannya..

No comments: