Monday, February 23, 2009

Playboy...




Bismillahirrahmanirrahim...




Gambar hiasan semata-mata...



Tersebutlah kisah yang diceritakan oleh seorang rakan yang bernama J kepada diri ini.Berlakunya kisah ini di pusat membeli belah yang terkenal di Jatinangor.Kisah seseorang jejaka yang bernama W mempunyai ramai kekasih hati.Terjadinya kisah ini apabila kekasih yang ke berapa ntah yang bernama N mengajak sang jejeaka,W ber"dating" tetapi ditolak oleh W kearana mempunyai agenda lain bersama sang kekasih yang bernama M.

W meminta agar N tidak ke pusat membeli belah tersebut kerana agendanya hendak dilaksanakan di situ.Untuk melancarkan keadaan jika apa2 terjadi W mengajak J untuk meneaninya melaksanakan agendanya tersebut dengan upah 2 hotdog.Bertolaklah mereka berdua dari Ayahandarama ke pusat membeli belah tersebut setelah kedua2 pihak bersetuju dgn syarat masing2.


Sampainya di sana mereka berdua bertemu dengan rakan2 drp fakulti kedoktoran atau lebih udah disebut FK.Rakan2 mereka tersebut A,H dan Z mengajak mereka untuk dinner dahulu.Mereka bersetuju menerima perlawaan rakan2 mereka lalu pergi ke Food Court yang terletak di dalam pusat membeli belah terkenal tersebut.

Ketika makan W meminta J untuk menelefon buah hati pengarang jantungnya M urtuk bertanya di manakah dia dan rakan yang menemaninya Y berada sekarang memandangkan handphonenya atau lebih dikenali sebagai ha pe di Jatinangor di"off"kan.J yang seronok menonton telenovila yang dilakonkan oleh W dan kekasih2nya dengan senang hati menelefon M.


J yang menelifon M terkejut apabila M memberitahu bahawa N,madunya berada bersamanya di samping Y.Mereka bertiga berada di tengah2 antara panggung wayang dan pusat pool yang terletakhanya di tingkat atas Food Court di mana W,J dan rakan2 berada.Yang paling mengeutkan apabila M memberitahu madunya N hampir2 menangis sambil menceritakan kisah W kepada mereka berdua.J yang semakin seronok memandangkan telenovela yang diikutinya menjadi semakin rancak memikirkan sesuatu rancangan.

Setelah rancangan disiapkan J menelefon N untuk menarik perhatian agar W dapat pergi menonton "bioskop" bersama.N turun ke bawah dan pada masa yang sama W menyorok sambil mengintai peluang ke atas untuk menemui M.Malang tidak berbau apabila N ternampak W.Rancangan asal gagal serta merta.W terpaksa "cover" apabila ditanya N.Nasib baik J,A,H dan Z turut membantu "cover" W.

Rancangan W untuk menonton wayang bersama M gagal.M agak sedih dengan apa yang berlaku.Dia hanya boleh menonton bersama Y sahaja,bukan lagi W yang tercinta.W pulak nak tak nak terpaksa la menonton bersama N.W mengajak A,H dan Z sekali untuk "cover" rancangan dia yang gagal 2.J memilih untuk menonton cerita "Asmara 2 Diana".Cerita lawak Indonesia.J,A,H dan Z duduk sekali berempat manakala W dan N duduk berdua di belakang mereka.

"Asmara 2 Diana" sangat melucukan.Cerita tersebut mengisahkan seorn jejaka playboy yang bernama Asmara yang sudah berkahwi denan Diana tetapi masih lagi mempnyai kekasih atau perempuan simpanan yang bernama Diana,nama yang sama dengan isterinya.Asmara gagal daam rancangannya,sama dengan W.J,A,H dan Z ketawa terbahak2 sambil menonton cerita tersebut kerana mereka tahu apa yang terjadi ke atas diri W pada malam tersebut manakala N kebingungan.
















Ni baru awek ramai,tak berbini lagi ni...



Wahai lelaki sekalian,
Janganlah kamu mempermainkan wanita,
Jagalah wanita2 d sekitarmu sebaik y mungkin seperti mana kamu menjaga wanita2 di dalam hidupmu
Iaitu seperti ibu,kakak dan adik permpuanmu.
Agar nanti,dengan harapan lelaki2 lain juga turut menjaga wanita2 di dalam hidupmu sebaik yang mungkin
Seperti mana mereka menjaga wanita2 di dalam hidup mereka.

8 comments:

duha said...

dari A smpai Z tak snunuh pnye perangai..rakan2 sekalian,jauhilah mereka dan amalan mereka

dr.radzi said...

baguhla mg ni wak cerpen, berbakak sngguh! hahaha....

BaLQis said...

aku tak paham ah cite ko..
byk sgt huruf..hahahah

tp aku suke nasehat kecik tu..nice~

3rdmarch said...

duha : nauzubillah...

dr.Radzi : pekat sungguh slang ganu mg..btw,trima ksh dgn pujian anda..

Balqis : x yah paham,xmasok exam pon,nasihat itu adalah seruan kpd semua lelaki termasuk diri ini y lemah imannya...

3rdmarch said...

atiqah : bukan takut..kalau takut xde la post kat sni..cuma xperlu la kita tao spe mereka..cukup sekadar mengambil pengajaran..maaf kerana x approve post anda stakat ni..

atiqah said...

xpe ah xnk approve pun...
its ok...
weh, follow blog ak...hehehe

fArHaNa said...

stuju dgn BaLQis. x sanggup nak baca smpi habis..pening...pening...T_T

N kebingungan, aku juga turut kebingungan! haha...

nnt2 la aku baca balik...ngeh2

3rdmarch said...

salam..
farhana..seperti y dinyatakan kpd balqis..
x masok exam pon..
tp klu nak baca lg silalah..
xyah mintak kebenaran..
ehee~