Monday, February 2, 2009

Al Kisah...




Amaran!Kisah ni mengarut sahaja.Anda tidak digalakkan membacanya.



Bismillahirrahmanirrahim..

Al kisahnya berlaku selepas kak long bertunang.Sedare mare spupu spapat anak branok berkumpul la d ruang tamu beramai2 sambil tgk2 hantaran dan mkn kek tunang y sedap(secret recipy la dkatakan).Ketika melihat2 kotak2 hantaran y kak long dpt 2 terkeluar la topik recycle.Nak recycle blk kotak 2 nak dgunakan bl spupu spapat laen plop bertunang.Tiba2 terkeluar la soalan drp rmai2 y berkumpul kat ruang tamu 2.

"Jo..Jo bl plak???"

Ringkas soalannya.Tp y kne pk nak jwbnye si Jo la.Si Jo ni pun ambik peluang ni nak smpaikan ape y dah dpendam d dlm hti selama ni dgn memberi jwpan dgn sempoi.(Main2 la kononnya ni.Maklum la sembang kosong dgn sdare mare.Pada hal serius)

"Insyaallah tahun depan.Tak boh(nak) la couple2 ni kalau boleh.Jumpe calon nikah slalu.Tu pun kalau Ma Abah setuju."

Yang bertanya pon ape lg.Dia terus la sambung ke Abah si Jo ni.

"Dah guana(macam mana) Abahnya?Si Jo nak tahun depan tu."

Abah si Jo ni pon jawab la dengan nada menyokong.(tak tau la btul2 sokong ke maen2 je.Maklum la masa ni tgh ramai2 dgn saudara mara)

"Abah OK je.Abah pon tak suke pakwe makwe(coupling) ni.Maksiat,dosa je.Kalau mu nak nikoh awal Abah boleh support nak buat y wajib dlu.Lepas 2 mu sara dri mu,Abah bagi duit.Bini mu sara dri dia sendiri guna duit family dia sementara nak keje.Yang penting selesaikan perkara wajib dahulu.Elak maksiat."

Sedare mara pon pe lg.Terpegun.Ada y kelihatannya respect dgn jwpan Abah si Jo ni.Jo ni ape lagi.Berbunga2 la hati dia nak kahwin awal walaupun belum ada calon lg.Tp keraguan msih ada dlm hti dia.Abahnya 2,main2 ke btul2 sokong?Mana satu ni?Sampai sekarang x tahu jawapan.Kasihan dia.











Da ready ke kalau da ade calon & semua da setuju thn dpn???
p/s:sape knl Jo ni sape sbenarnye senyap2 da la ye..
x pon gtao saya je..

(n_n)v

No comments: